更多“Worldwide rainfall over land has increased by about one perc”相关问题
  • 第1题:

    The two countries had a _______ dispute over which one owned the land.

    A territorial

    B terrestrial

    C inhabitant

    D residential


    参考答案A

  • 第2题:

    I still don't know ____ advantages one culture has over another one.

    A.how

    B.what

    C.whether

    D.that


    答案:B

  • 第3题:

    Briain has devoted about()of its land area to agriculture.

    A、50%

    B、60%

    C、70%

    D、84%


    参考答案:C

  • 第4题:

    The fact that it has become more onerous or more expensive for one party than he thought ______ sufficient to bring about a frustration.

    A.is not

    B.is

    C.will probably be

    D.is one of the way by which it is


    正确答案:A

  • 第5题:

    The cost of construction as _______ as the construction period has already increased twofold over previous estimates.

    A.good
    B.well
    C.fine
    D.far

    答案:B
    解析:

  • 第6题:

    共用题干
    The Impact of Antarctic Ozone Hole

    The Antarctic ozone(臭氧)hole is changing weather patterns across the Southern Hemisphere (半球),even affecting the tropics,scientists have concluded. The scientists______(51)the new study added the ozone hole into standard climate models to_______(52)how it might have affected winds and rains. They say rainfall has moved further south towards the pole and the effect has been_______(53)strong over Australia.
    And of_______(54)interest was the southward of the Southern Hemisphere jet stream. These high一altitude winds are_______(55)to determining weather patterns,in both hemispheres. Much of the cold weather felt in the UK_______(56)the last couple of winters,for example,was caused by blocking of the Northern Hemisphere stream.
    The team found that overall,the ozone hole has_______(57)in rainfall moving south along with the winds._______(58)there are regional differences,particularly concerning Australia. In terms of the average for that zone,the ozone hole_______(59)about a 10% change一but for Australia,it's about 35%.
    Their modeling indicated that global warming_______(60)greenhouse gas emissions is also a factor in changing rainfall patterns.
    Natural climate cycles are also thought to be important here,as different rainfall patterns were _______(61)in the era before ozone depletion(消耗)and late 20th Century warming.
    Although the_______(62)international organization has significantly checked emissions of harmful substances,they_______(63)for decades in the atmosphere,and so their effects are still being felt.Earlier,and international organization forecast that even the Antarctic ozone hole一which is more severe than its_______(64)in the Northern Hemisphere一should be_______(65)by 2045—2060.

    _________(54)
    A:particular
    B:special
    C:especial
    D:specific

    答案:A
    解析:
    本题考查对上下文的理解。本空所在句中,科学家和研究应该是动宾关系,但这里又不需要一个句子的结构,而需要名词结构作本句的主语,指“从事参与研究的科学家”。因此需要一个介词,既能表达参与的意思,又能确保这个短语为名词短语。只有behind符合,behind在此处意思是“在……背后,为……负责”。因此本题的正确选项应该是B。
    本题考查对上下文的理解和对动词的辫析。这句话的意思是:参与此项新研究的科学家们把臭氧层加入标准化气候模型,以研究其如何影响风和雨的格局。本空前是to,后是how,根据上下文可以推断,这里是用不定式表达科学家所做的事情的目的,所以正确答案是选项C investigate调查。其他选项的意思分别是:选项A inspect监视;选项B scan扫描;选项D supervise监管。
    本题考查对上下文的理解和对副词的辨析。这句话的意思是:科学家称降雨已向南极进一步移动,对澳大利亚的影响尤为强烈。这篇文章主要是关于南极臭氧层空洞的影响,作者提到具体影响的地点就应该是强调其影响之大,所以正确答案是选项A remarkably非常地。其他选项的意思分别是:选项B preferably更可取地、更好地;选项C indispensably不可缺少地、绝对必要地;选项D plausibly似真地。
    本题考查对上下文的理解和介词短语固定搭配。这句话的意思是:科学家们尤为感兴趣的是南半球急流的南移。选A的依据是第一段最后一句:科学家称降雨已向南极进一步移动,所以第二段第一句所讲的interest应该是指科学家的兴趣,而此句后文证明本段讲的是科学家研究的更具体的内容,即南极臭氧空洞对于南半球急流的影响。空前是介词of,空后是名词interest, of particular interest的意思是尤其使人感兴趣的,符合上下文的需要,选项A particular特别的,是正确答案。其他选项的意思分别是:选项B special特别的,但不适用于of…interest这一短语;选项C especial特别的,但也不能和of以及interest组成固定搭配;选项D specific具体的。
    本题考查对上下文的理解和形容词短语。这句话的意思是:这些高空风是决定南北半球气候模式的关键。选B的依据是本空的前面提到了风,后面提到了气候模式,常识告诉我们风影响甚至决定气候模式;又由于本空前是系动词are,本空后to后面跟的是动名词determining,而只有选项B key关键,能和前后词构成符合上下文需要的短语be key to是……的关键。所以选项B是正确答案。其他选项与to搭配后的意思分别是:选项A be beneficial to对……有益;选项C be necessary to对……而言必要;选项D be vital to对……至关重要。而这三个形容词后面的to都是不定式标志,其后要跟动词原形。
    本题考查对上下文的理解和介词辫析。空后提到:the last couple of winters过去的几个冬天,是表示时间的名词短语。四个选项中,只有选项C能表示在……期间,所以选项C是正确答案。其他选项的意思分别是:选项A around大约(在);选项B along沿着;选项D across横跨。这三个选项不和时间连用,或者不强调时间跨度,不符合上下文需要。
    本题考查对上下文的理解和动词辫析。这句话的意思是:这个研究团队发现,臭氧层空洞总体上导致了降雨随风向南移动。文章主题是臭氧层空洞会改变气候,而 rainfall属于气候范畴,由此可判断此处具体讲臭氧层空洞对降雨的影响。result in导致,符合上下文要求,所以选项A resulted是正确答案。其他选项与in搭配的动词原形意思分别是:选项B draw in到达、变短;选项C bring in产生;选项D drop in顺便拜访。
    本题考查对上下文的理解和语义逻辑。这句话的意思是:但是存在着地区差异,尤其在澳大利亚上空。上一句讲整体上的(overall)情况而本句说到“有地区差异 ( regional differences)",两句为转折关系,选项B But的意思是但是,所以选项B是正确答案。
    本题考查对上下文的理解和动词辫析。该句是上一句的例证,上一句说臭氧层空洞对降雨的影响有地区差异,所以此处是要表示“影响”的词,符合的只有选项A drive change推动变化,且文章主题(臭氧层空洞会改变气候模式)也是提示。所以选项A是正确答案。选项B attract吸引;选项C motivate激发、诱发;选项D include包括。
    本题考查对上下文的理解和介词短语辫析。这句话的意思是:他们的模型表明,由温室气体排放所导致的全球变暖也是改变降雨格局的一个因素。greenhouse gas emissions"温室气体排放”是导致global warming“全球变暖”的原因,选项A due to的意思是由于,所以A是正确答案。其他选项的意思是:选项B along with和……一道;选项C as for至于;选项D instead of而不是。
    本题考查对上下文的理解。这句话的意思是:自然气候周期也是一个很重要的因素,因为在臭氧消耗和20世纪末期全球变暖之前就发现有不同的降雨格局。选B的依据是:此处是被动句,表示“不同的降雨格局在……之前已经被‘留意到、观察到”,,因此选项B noted符合文意。此处为过去的客观事实,因此选项A predicted“预言、预测”不符合;选项 C occured“发生、出现、存在”语义符合,但它一般直接用主动语态;选项D descend“下降、下来”不符合题意。所以选项B是正确答案。
    本题考查对上下文的理解和形容词辫析。这句话的意思是:虽然相关国际组织已经明显控制了有害气体的排放量,但这些有害气体还会在大气中留存几十年,因此它们的影响仍然存在。此处需修饰international organization的词,只有选项D corresponding相应的,符合题意,表示“相应的国际组织”。所以选项D是正确答案。其他选项的意思是:选项A popular流行的;选项B controversial有争议的;选项C distinctive独特的。
    本题考查对上下文的理解和动词辫析。选D的依据是:本空后的so表明该句是下句的原因,下句说有害气体的影响还存在,由此可推断这些物质几十年来还留存在大气中,所以选项D endure是正确答案。其他选项的意思分别是:选项A flash闪烁;选项B fluctuate波动;选项C suffer遭受、遭殃。
    本题考查对上下文的理解和名词辫析。本句的意思是:早前,一个国际机构预测:比北极臭氧层空洞更严重的南极臭氧层空洞将在2045年到2060年得到修复。more than说明是比较,此处把Antarctic ozone hole与在Northern Hemisphere的同类事物作比较,南北极的臭氧空洞属于对等物,所以选项C equivalent对等物、相等物是正确答案。其他选项的意思分别是:选项A illusion幻觉、错觉;选项B image形象;选项D extension延长部分。
    本题考查对上下文的理解和动词辫析。选择D的依据是:此空所填动词的宾语是the Antarctic ozone hole“南极臭氧层空洞”,可以接此宾语的只有选项D repaired修复。选项A repeated重复;选项B reproduced繁殖、复制;选项C replaced代替。

  • 第7题:

    共用题干
    第一篇

    Water Resources on the Earth

    The second most important constituent(构成成分)of the biosphere(生物圈)is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures,since water freezes at 0℃and boils a 100℃.Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperature: somewhere within this narrow range.
    The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity.The total quantity of water is not known very accurately,but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three-quarter kilometers.Most of it is in the form of the salt water of the oceans一about 97 percent. The rest is fresh.But three-quarters of this is in the form of ice at the poles and or mountains and cannot be used by living systems until melted.Of the remaining fraction,which h somewhat less than one percent of the whole.There is 10—20 times as much stored underground water as there is actually on the surface.There is also a tiny,but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
    Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation(循环) of the biosphere has to pass.Water evaporated(蒸发)from the surface of the oceans,from lakes and rivers and from moist(潮湿的)earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow,falling on either the sea or the land. There is,as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land,but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the run off from the land in the form of rivers.

    Most of the fresh water on Earth________.
    A:is in the form of ice at the poles and on mountains
    B:is stored underground
    C:is found in rivers and lakes
    D:comes from the rain

    答案:A
    解析:
    文章第一段的第二句讲到液态水“only exist in a very narrow range of temperatures",虽然B(我们星球的表面)也有点道理,但是液态水对温度的要求很高,并非地球的所有表面都有液态水存在,所以答案D正确。
    第二段第一句提到地球上水的供给“remains fairly constant in quantity",数量上是恒定的,它就没有增加也不会减少,只不过会以不同的形态出现,所以选择B(保持不变)。
    问题是“地球上绝大部分淡水以什么形式出现?”第二段中间提到淡水时,说到“three-quarters of this is in the form of ice at the poles and on mountains",即3/4的淡水以冰的形式存在于两极和高山中,后面提到剩余部分的淡水存在于地下,但占比少于1%,所以选项A正确。
    词义辫析题, fraction有“小部分”的意思,考虑到前面提到地球97%的水以海洋咸水的形式存在,剩下的3%则以冰的形式存在于两极和高山,余下的自然不多,所以选B。
    第三段的最后一句说到“there is more rainfall over the land than over the oceans”,陆地的降雨比海洋要多,但没有提到河流和山脉的降雨比较,所以C正确。大气中的水蒸气是整个生物圈的水循环必经的途径。水从海洋的表面、湖泊、河流和潮湿的泥土中蒸发出来并补充到大气中。水以雨或雪的形式再次出现,降落在海洋或陆地上。可以预料到的是,海洋上空每单位面积的水蒸气比在陆地上空更为密集,但是,陆地比海洋有更多的降雨,水在陆地上以河流的形式流出以保持水资源的平衡。

  • 第8题:

    共用题干
    第一篇

    Water Resources on the Earth

    The second most important constituent(构成成分)of the biosphere(生物圈)is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures,since water freezes at 0℃and boils a 100℃.Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperature: somewhere within this narrow range.
    The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity.The total quantity of water is not known very accurately,but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three-quarter kilometers.Most of it is in the form of the salt water of the oceans一about 97 percent. The rest is fresh.But three-quarters of this is in the form of ice at the poles and or mountains and cannot be used by living systems until melted.Of the remaining fraction,which h somewhat less than one percent of the whole.There is 10—20 times as much stored underground water as there is actually on the surface.There is also a tiny,but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
    Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation(循环) of the biosphere has to pass.Water evaporated(蒸发)from the surface of the oceans,from lakes and rivers and from moist(潮湿的)earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow,falling on either the sea or the land. There is,as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land,but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the run off from the land in the form of rivers.

    The total quantity of water on Earth________.
    A:has greatly increased in recent years
    B:remains almost unchanged
    C:is decreasing constantly
    D:is affected by global warming

    答案:B
    解析:
    文章第一段的第二句讲到液态水“only exist in a very narrow range of temperatures",虽然B(我们星球的表面)也有点道理,但是液态水对温度的要求很高,并非地球的所有表面都有液态水存在,所以答案D正确。
    第二段第一句提到地球上水的供给“remains fairly constant in quantity",数量上是恒定的,它就没有增加也不会减少,只不过会以不同的形态出现,所以选择B(保持不变)。
    问题是“地球上绝大部分淡水以什么形式出现?”第二段中间提到淡水时,说到“three-quarters of this is in the form of ice at the poles and on mountains",即3/4的淡水以冰的形式存在于两极和高山中,后面提到剩余部分的淡水存在于地下,但占比少于1%,所以选项A正确。
    词义辫析题, fraction有“小部分”的意思,考虑到前面提到地球97%的水以海洋咸水的形式存在,剩下的3%则以冰的形式存在于两极和高山,余下的自然不多,所以选B。
    第三段的最后一句说到“there is more rainfall over the land than over the oceans”,陆地的降雨比海洋要多,但没有提到河流和山脉的降雨比较,所以C正确。大气中的水蒸气是整个生物圈的水循环必经的途径。水从海洋的表面、湖泊、河流和潮湿的泥土中蒸发出来并补充到大气中。水以雨或雪的形式再次出现,降落在海洋或陆地上。可以预料到的是,海洋上空每单位面积的水蒸气比在陆地上空更为密集,但是,陆地比海洋有更多的降雨,水在陆地上以河流的形式流出以保持水资源的平衡。

  • 第9题:

    A cluster administrator is concerned about using the forced varyon resource group function. Although the function provides increased data availability if it is enabled for a cluster resource group, management is concerned about data integrity.  If a varyonvg command fails, an HACMP forced varyon will only occur if which of the following is true?()  

    • A、 A loss of quorum has occurred on one of the disks in the failed volume group.
    • B、 Selective fallover caused by an application moves a resource group to a takeover node.
    • C、 A check is made to ensure at least one complete copy of all data is available in the volume group.
    • D、 The MISSING_PV=TRUE environment variable has been set causing the volume group to be forced online.

    正确答案:C

  • 第10题:

    单选题
    According to the passage, which of the following is true of the last hundred years?
    A

    Fossil fuels were burned for the first time.

    B

    Greater amounts of land were cleared than at any time before.

    C

    The average temperature at the Earth’s surface has become 2℃ cooler.

    D

    The amount of carbon dioxide in the atmosphere has increased measurably.


    正确答案: A
    解析:
    文中第二段第二句表明,过去100年间,矿物燃料的燃烧和森林的砍伐使大气中二氧化碳的含量增加了大约15%,而且我们不断地向大气中排放二氧化碳,由此可以推断,A、B两项表述均不准确;由于大气中的二氧化碳在不断增加,因此地表温度只会升高,而不是降低,C项错误;因此只有D项符合文章大意。

  • 第11题:

    单选题
    While moving ahead,a twin-screw ship has an advantage over a single-screw ship because ().
    A

    correct trim will be obtained more easily

    B

    drag effect will be cancelled out

    C

    side forces will be eliminated

    D

    speed will be increased


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第12题:

    填空题
    Worldwide rainfall over land has increased by about one percent.____

    正确答案: D
    解析:
    由题干中“Worldwide rainfall over land”定位至D段。本段提到,世界范围内的陆地降雨量增加了大约1%(increased by about one percent),故匹配段落为D段。

  • 第13题:

    Australia is the world's smallest continent and largest island, a relatively young nation established in an ancient land. Its development represents a triumph(胜利)over remoteness and a harsh landscape.

    It is generally accepted that Australia's original inhabitants, the aboriginal(土著的)people, have lived on the continent for 40,000 to 60,000 years. They were also its sole(唯一的)human inhabitants until two centuries ago. Indonesian traders probably visited Australia's northwest but it was unknown to the rest of the world until the 1600s. A huge south land appeared on maps before 200 AD but its existence was not confirmed until the 17th century when Portuguese, Spanish and Dutch merchants ventured into Asia.

    The first European settlement of the continent--by the British--began in 1788, on the site now occupied by Sydney, Australia's largest city. There were then about 1500 Europeans and an estimated 300,000 aboriginal people in Australia. The population has reached 2.25 million by 1881, 5.41 million by 1921 and 7.4 million by the end of World War II(1945). It increased sharply, partly because of a large postwar immigration program, and reached more than 17 million in 1991, despite a decline that began in the 1970s in the natural increase and net immigration. The rate of population increase in the 40 years after world war II, about two percent, has halved.

    Australia is one of the most urbanized countries in the world, with about 70 percent of the population living in the 10 largest cities. Australians have a high standard of living by world standards. The flag of Australia is the only one to fly over a whole continent in the world. The small Union Jack represents the historical link with Britain, the largest star has six points for each of the states and one point for the territories, and the small stars form. the Southern Cross - a prominent of the southern hemisphere night sky.

    1. The passage is written to _____.

    A. present a general picture of Australia

    B. persuade people to travel in Australia

    C. tell people the history of Australia

    D. describe the characteristic of Australia

    2. The first sentence in paragraph 1 mainly suggests that _____.

    A. Australia is a strange country

    B. it is not easy to find Australia

    C. Australia has contradictory(矛盾的)features

    D. Australia is a continent and a country as well

    3. Which statement about Australia's population can NOT be inferred? _____

    A. The population change is a gradual increase.

    B. The population increased rapidly for a time owing to the government's special policy.

    C. The rates of population increase in different periods varied.

    D. The rate of population increase before World War II was about one percent.

    4. The word urbanized means _____.

    A. of towns or cities

    B. of emergency

    C. of suburbs

    D. of the countryside

    5. Which of the following statements is NOT true? _____

    A. The large star on the flag of Australia has seven points.

    B. People were certain of Australia's existence before 200 AD because it had appeared on maps.

    C. Australia enjoy relatively high standard of living compared with people in other countries.

    D. The aboriginal people of Australia were its only human inhabitants before the 18th century.


    参考答案: ACDAB

  • 第14题:

    one of the distinctive features about the british class system is that it has also retained a hereditary aristocracy. ()


    参考答案:正确

  • 第15题:

    Although the number of____ is not great, it has none the less increased significantly over the past few days.

    A、position

    B、stranger

    C、applications

    D、character


    正确答案:C

  • 第16题:

    Mr. Henley has acceleratedhis sale of shares over the past year.

    A:held
    B:expected
    C:offered
    D:increased

    答案:D
    解析:
    本句意思:Mr.Henley在过去的几年里增加了他的售出股份。accelerate作及物动词,意 为“使增速”,increase与其意思最接近。

  • 第17题:

    Deforestation and Desertification(沙漠化)
      The Sahel zone lies between the Sahara desert and the fertile savannahs(热带大草原)of northern Nigeria and South Sudan. The word sahel comes from Arabic and means marginal or transitional ,and this is a good description of the semi-arid(半干旱) lands, which occupy much of the Western African countries of Mail, Mauritania, Niger ,and Chad.
      Unfortunately, over the last century the Sahara desert has steadily crept southwards eating into once productive Sahel lands. United Nations surveys show that over 70 percent of the dry land in agriculture use in Africa has deteriorate dover the last 30 years. Droughts have become more severe, the most recent lasting over twenty years in parts of the Sahel region. The same process of desertification is taking place across southern Africa as the Kalahari desert advances into Botswana and parts of South Africa.
      One of the major causes of this desert advance is poor agricultural land use, driven by the pressures of increasing population. Overgrazing一 keeping too many farm animals on the land一means that grasses and other plants cannot recover, and scarce water supplies are exhausted. Over cultivation一 trying to grow too many crops on poor land一 results in the soil becoming even less fertile and drier, and beginning to break up. Soil erosion (侵蚀) follows, and the land turns into desert.
      Another cause of desertification is loss of tree cover. Trees are cut down for use as fuel and to clear land for agricultural use. Tree roots help to bind the soil together, to conserve moisture, and to provide a habitat for her plants and animals. When trees are cut down, the soil begins to dry and loosen, wind and rain erosion increase, other plant species die, and eventually the fertile top soil may be almost entirely lost, leaving only bare rock and dust.
      The effects of loss of topsoil and increased drought are irreversible. They are, however, preventable. Careful conservation of tree cover and sustainable agricultural land use have been shown to halt deterioration of soils and lessen the effects of shortage of rainfall. One project in Kita in south-west Malifunded by UNDP has involved local communities in sustainable management offorest, while at the same time providing a viable(有活力的)agricultural economy. This may be a model for similar projects in other West African countries.
    文章{1~5)

    The Sahel zone is an area which _____.

    A.is covered with sad and grass
    B.has a long history
    C.occupies much of South Nigeria
    D.belongs to Sudan

    答案:A
    解析:

  • 第18题:

    共用题干
    第一篇

    Water Resources on the Earth

    The second most important constituent(构成成分)of the biosphere(生物圈)is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures,since water freezes at 0℃and boils a 100℃.Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperature: somewhere within this narrow range.
    The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity.The total quantity of water is not known very accurately,but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three-quarter kilometers.Most of it is in the form of the salt water of the oceans一about 97 percent. The rest is fresh.But three-quarters of this is in the form of ice at the poles and or mountains and cannot be used by living systems until melted.Of the remaining fraction,which h somewhat less than one percent of the whole.There is 10—20 times as much stored underground water as there is actually on the surface.There is also a tiny,but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
    Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation(循环) of the biosphere has to pass.Water evaporated(蒸发)from the surface of the oceans,from lakes and rivers and from moist(潮湿的)earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow,falling on either the sea or the land. There is,as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land,but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the run off from the land in the form of rivers.

    The word"fraction"in the second paragraph means________.
    A:a large area
    B:a very small amount
    C:an important system
    D:a major source of information

    答案:B
    解析:
    文章第一段的第二句讲到液态水“only exist in a very narrow range of temperatures",虽然B(我们星球的表面)也有点道理,但是液态水对温度的要求很高,并非地球的所有表面都有液态水存在,所以答案D正确。
    第二段第一句提到地球上水的供给“remains fairly constant in quantity",数量上是恒定的,它就没有增加也不会减少,只不过会以不同的形态出现,所以选择B(保持不变)。
    问题是“地球上绝大部分淡水以什么形式出现?”第二段中间提到淡水时,说到“three-quarters of this is in the form of ice at the poles and on mountains",即3/4的淡水以冰的形式存在于两极和高山中,后面提到剩余部分的淡水存在于地下,但占比少于1%,所以选项A正确。
    词义辫析题, fraction有“小部分”的意思,考虑到前面提到地球97%的水以海洋咸水的形式存在,剩下的3%则以冰的形式存在于两极和高山,余下的自然不多,所以选B。
    第三段的最后一句说到“there is more rainfall over the land than over the oceans”,陆地的降雨比海洋要多,但没有提到河流和山脉的降雨比较,所以C正确。大气中的水蒸气是整个生物圈的水循环必经的途径。水从海洋的表面、湖泊、河流和潮湿的泥土中蒸发出来并补充到大气中。水以雨或雪的形式再次出现,降落在海洋或陆地上。可以预料到的是,海洋上空每单位面积的水蒸气比在陆地上空更为密集,但是,陆地比海洋有更多的降雨,水在陆地上以河流的形式流出以保持水资源的平衡。

  • 第19题:

    共用题干
    第一篇

    Water Resources on the Earth

    The second most important constituent(构成成分)of the biosphere(生物圈)is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures,since water freezes at 0℃and boils a 100℃.Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperature: somewhere within this narrow range.
    The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity.The total quantity of water is not known very accurately,but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three-quarter kilometers.Most of it is in the form of the salt water of the oceans一about 97 percent. The rest is fresh.But three-quarters of this is in the form of ice at the poles and or mountains and cannot be used by living systems until melted.Of the remaining fraction,which h somewhat less than one percent of the whole.There is 10—20 times as much stored underground water as there is actually on the surface.There is also a tiny,but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
    Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation(循环) of the biosphere has to pass.Water evaporated(蒸发)from the surface of the oceans,from lakes and rivers and from moist(潮湿的)earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow,falling on either the sea or the land. There is,as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land,but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the run off from the land in the form of rivers.

    There is more of rainfall________.
    A:over the mountains than over the rivers
    B:over the rivers than over the mountains
    C:over the land than over the oceans
    D:over the oceans than over the land

    答案:C
    解析:
    文章第一段的第二句讲到液态水“only exist in a very narrow range of temperatures",虽然B(我们星球的表面)也有点道理,但是液态水对温度的要求很高,并非地球的所有表面都有液态水存在,所以答案D正确。
    第二段第一句提到地球上水的供给“remains fairly constant in quantity",数量上是恒定的,它就没有增加也不会减少,只不过会以不同的形态出现,所以选择B(保持不变)。
    问题是“地球上绝大部分淡水以什么形式出现?”第二段中间提到淡水时,说到“three-quarters of this is in the form of ice at the poles and on mountains",即3/4的淡水以冰的形式存在于两极和高山中,后面提到剩余部分的淡水存在于地下,但占比少于1%,所以选项A正确。
    词义辫析题, fraction有“小部分”的意思,考虑到前面提到地球97%的水以海洋咸水的形式存在,剩下的3%则以冰的形式存在于两极和高山,余下的自然不多,所以选B。
    第三段的最后一句说到“there is more rainfall over the land than over the oceans”,陆地的降雨比海洋要多,但没有提到河流和山脉的降雨比较,所以C正确。大气中的水蒸气是整个生物圈的水循环必经的途径。水从海洋的表面、湖泊、河流和潮湿的泥土中蒸发出来并补充到大气中。水以雨或雪的形式再次出现,降落在海洋或陆地上。可以预料到的是,海洋上空每单位面积的水蒸气比在陆地上空更为密集,但是,陆地比海洋有更多的降雨,水在陆地上以河流的形式流出以保持水资源的平衡。

  • 第20题:

    A medical customer has a rack with four BladeCenter H chassis that have been operating normally for several months. After installing a new rack of servers in the data center, the system administrator notices the blowers in the BladeCenters have increased their speed. Which of the following caused this problem? ()

    • A、The room temperature has reached 23C (73.4F). 
    • B、A Blade within the chassis has been shut down. 
    • C、The ambient temperature in the data center has increased 
    • D、One of the additional System X servers in the BladeCenter rack has failed.

    正确答案:C

  • 第21题:

    An IBM technician specialist has a prospective customer who is excited about eX5 and is working on configuration for a very large complex opportunity. During the engagement the customer has changed the design several times and has significantly increased the scope. The customers recently selected a Business Partner who has been involved in the last few design changes. What steps should the IBM technician specialist take to make sure the customer is satisfied with the solution?()

    • A、Turn over current design to Techline to create configurations
    • B、Perform knowledge transfer of design requirements to Business partner then disengage
    • C、Work with Business Partner to engage Techline to assist with configuration and request technical and Delivery Assessment (TDA)
    • D、Work with business partner to engage Techline to create configurations

    正确答案:C

  • 第22题:

    单选题
    The fact that it has become more onerous or more expensive for one party than he thought ()sufficient to bring about a frustration.
    A

    is not

    B

    is

    C

    will probably be

    D

    is one of the way by which it is


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第23题:

    单选题
    In a single-tier environment running WebSphere Commerce V5.6 Professional Edition, traffic has increased significantly over the last month.  It has been determined that load has increased throughout the system. Which is the BEST change to provide the largest increase in performance?()
    A

    Upgrade to WebSphere Commerce V5.6 Business Edition

    B

    Create a two-tier environment by moving the database server to a new node

    C

    Create a demilitarized zone (DMZ) between two firewalls

    D

    Compile all the store JPSs

    E

    Disable all caching of JSPs


    正确答案: A
    解析: 暂无解析

  • 第24题:

    问答题
    Practice 2  Today monocultures have increased dramatically worldwide, mainly through the geographical expansion of land devoted to single crops and year-to-year production of the same crop species on the same land. Available data indicate that the amount of crop diversity per unit of arable land has decreased and that croplands have shown a tendency toward concentration. There are political and economic forces influencing the trend to devote large areas to monoculture, and in fact such systems are rewarded by economies of scale and contribute significantly to the ability of national agricultures to serve international markets.  The technologies allowing the shift toward monoculture were mechanization, the improvement of crop varieties, and the development of agrochemicals to fertilize crops and control weeds and pests. Government commodity policies these past several decades encouraged the acceptance and utilization of these technologies. As a result, farms today are fewer, larger, more specialized and more capital-intensive. At the regional level, increases in monoculture farming meant that the whole agricultural support infrastructure (i.e. research, extension, suppliers, storage, transport, markets, etc.) has become more specialized.

    正确答案: 【参考译文】
    现在,单一栽种模式已在全球范围内迅速发展,其途径主要是扩大种植单一作物的土地面积和在同一块土地上年复一年地种植同一种作物。现有数据显示,单位面积耕地上的作物种数已经减少,而且农田也趋向于合并。用大片土地栽种单一作物,导致这种趋势的有政治上和经济上的因素,其实这种栽种模式从规模经济收得了回报,而且在国家能够满足世界农业市场的需求方面作出了不小的贡献。
    促使农业模式向单一栽种转变的技术因素有机械化,作物品种的改良,以及作物化肥和控制病虫害农药的研制。最近几十年的政府农产品政策也鼓励对这些技术的引入和利用。结果,现在的农场就趋少、趋大、趋向专业化和资本密集化。在区域范围内,增加单一栽种的农业比重也就意味着整个农业基础设施(例如科研、扩建、供应商、仓储、货运、市场等等)更为专业化。
    解析: 暂无解析