We can infer from the passage that ______.[A]Hollywood hardly improves southern California's economy[B]the shipping industry there is as dirty as other industries[C]people living near these ports suffer the most[D]the polluted air may cause both asthma an

题目

We can infer from the passage that ______.

[A]Hollywood hardly improves southern California's economy

[B]the shipping industry there is as dirty as other industries

[C]people living near these ports suffer the most

[D]the polluted air may cause both asthma and smaller lungs


相似考题

1.Most people-or at least more Western Europeans-did not accept daydreaming as part of their lives. In fact, until recently, daydreaming was viewed as a waste of time. Or it was considered an unhealthy escape from real life and its duties. But now some people are taking a fresh look at daydreaming. And it may be that more people are suffering from a lack of daydreaming than are suffering from too much of it.It now appears that a person's self-control and self-direction may suffer if he or she does no daydreaming at all. Such a person may become poorly equipped to deal with the pressures of daily life.Dr. Joan T. Freyberg has concluded that daydreaming contributes to intellectual growth. It also improves concentration and the ability to get long with others, she says. Another researcher reported that daydreaming seemed to produce improved self-control and creative ability.But that's only part of the story. The most remarkable thing about daydreaming may be its usefulness in shaping our future lives, as we want them to be.Industrialist Henry J. Kaiser believed that much of his success was due to the positive use of daydreaming. He maintained that you can imagine your future. Florence Nightingale dreamed of becoming a nurse. The young Thomas Edison pictured himself as an inventor. For these notable achievers, it appears that their daydreams came true.Dr. Harry Emerson Fosdick believed that the way we pictured ourselves is often the way we turn out. He offered this advice: Hold a picture of yourself in your mind’s eye, and you will be drawn towards it. Picture yourself as defeated, and that alone will make victory impossible. Picture yourself vividly as winning, and that will contribute immeasurably to success. Do not picture yourself as anything, and you will drift(1)According to the passage, people who do not daydream will __________.A、suffer from a lack of daydreamingB、not waste timeC、improve concentrationD、escape from the real life(2)What does the first sentence in the fourth paragraph mean?A、But that's only part of the research.B、But there are still some other stories.C、But the story does not finish yet.D、But there are still some other positive uses of daydreaming.(3)The example of Thomas Edison is used to show __________.A、he is a successful dreamerB、he is a successful inventorC、daydreaming can shape our futureD、daydreaming can improve creative ability(4)According to Harry Emerson, if we do not imagine at all, we may __________.A、be defeatedB、wander and be aimlessC、achieve successD、overcome most of the problems(5)Which of the following can best serve as the title of the passage?A、Daydreaming, too much or too little?B、Come on, Imaging Your Future!C、New Discoveries on Daydreaming.D、Citizens Embracing Daydreaming

3.Text 3 Transporting large containers is not as glamorous as making films, but shipping is doing more than Hollywood to boost southern California's economy these days. The nearby ports of Los Angeles and Long Beach, already the two biggest in the country, are growing quickly thanks to trade with China. They are a giant job-creating engine, stimulating industrial and warehouse employment on a scale not seen in the region since the rise of the aerospace industry after the Second World War. Sadly, like most engines, they are filthy.The ports themselves reckon they are responsible for about 12% of all the diesel particle emissions and 45% of the sulphur oxides (硫的 氧化物) in southern California. Carried east by prevailing winds, such pollutants help to create some of America's worst air more than 50 miles inland. Those who live close to the freeways leading out of the ports suffer the most. Researchers have found that children living within a few hundred meters of such roads are not only more likely to suffer from asthma, a disease of the breathing system and characterized by sudden recurring attacks of labored breathing, and coughing. They actually have smaller lungs.The most ambitious effort to control pollution, and the one that may affect the local economy most drastically, involves truckers. Some 16,000 lorries currently haul containers between ships and warehouses, most of whom are owned by Hispanic immigrants. The drivers put in long hours: 13 a day is not unusual, according to a survey. They earn, on average, just under $35,000 a year. Such jobs, like many connected to the port, are an important stepping-stone on the path to the middle class.The ports want to remove the oldest trucks and gradually upgrade the others so that, within five years, the fleet emits four-fifths less pollution than at present. To help pay for this, they intend to levy (征收-) a fee of $34 to $54 on every “dirty” vehicle entering the port. Most important, they want to turn a large, unwieldy network of independent contractors into a more orderly group of companies, as happens in an airport. “We need to have more control,” explains Geraldine Knatz, the head of Los Angeles' port.The reforms do nonetheless pose a threat to the ports' competitiveness. At present, the truckers who work at the docks are price-takers, not price-setters. Because they are self-employed, they are almost impossible to unionize, and consequently have little bargaining power. All that could quite easily change if they were to become the employees of a few large firms. Indeed, the most enthusiastic welcome for the ports' plans has come not from environmental groups but from the Teamsters' union.第31题:What is the passage mainly about?[A]The consequences of shipping industry in southern California.[B]The causes of pollution along the coast of southern California.[C]The pollution problem of the shipping industry in southern California.[D]The role of shipping industry in southern California's economy.

更多“We can infer from the passage that ______.[A]Hollywood hardly improves southern California's economy[B]the shipping industry there is as dirty as other industries[C]people living near these ports suffer the most[D]the polluted air may cause both asthma an”相关问题
  • 第1题:

    The author mentions the ports of Los Angeles and Long Beach to ______.

    [A]prove they are the largest ports in the United States

    [B]demonstrate they create many new job opportunities

    [C]highlight that shipping is less glamorous than making movies

    [D]emphasize the role of shipping in southern California's economy


    正确答案:D
    例句为原文第一段第二句,因此需要到前边段首句找线索,句子强调了航运业的重要性,具有一定概括性,因此以这两个港口作例子是具体说明这一点。D选项直接表述了这一点。A、B选项就事论事说明这两个港口的重要性,而不是它们所代表的行业整体的作用,因此应该排除。C选项与原文第一句观点相反。

  • 第2题:

    From the passage we can () that this disease can be cured.

    A、insult

    B、inspire

    C、refuse

    D、infer


    参考答案:D

  • 第3题:

    ____the weather improves,we will suffer a huge loss in the tourist industry

    A)as

    B)since

    C)while

    D)unlsee


    参考答案:D

  • 第4题:

    We can infer from the passage that().

    A、most parents believe reading to be beneficial to children B、efforts to get kids interested in reading have been fruitful

    C、most children will turn to reading with TV sets switched off

    D、extracurricular activities promote children's intelligence


    正确答案: B

  • 第5题:

    We can infer from the third paragraph that _____.

    [A] rich people are more interested in cloning humans than animals

    [B] cloning of animal pets is becoming a prosperous industry

    [C] there is no distinction between a cloned and a natural dog

    [D] Missy’s master pays a lot in a hope to revive the dog


    正确答案:B

    本题考查推理引申。第三段首句提到,克隆狗是能带来丰厚科研报酬的商机。下文无论是提到动医学院频繁接到的电话,还是举出一掷千金想克隆爱犬的富人的例子都是为了说明首句的观点。因此从第三段可推出的结论是[B]。

    该段主要涉及的是克隆狗,因此无从推知[A];从该段最后两句可知,[C]与事实相反;[D]错在revive,由该段第四句可知,密斯的主人只是想要一个密斯的孪生子在它死后继承其优良品质

  • 第6题:

    We can infer from the passage that______.

    A. the write want his children to be very rich

    B. life in the dirty street is not shameful

    C. the writer believes money means happiness

    D. a good person may not necessarily be rich


    正确答案:D

    44.答案为D  从短文第三段可得知ABC选项都不符合作者的观点。Miss Jackson虽然不富有,却善解人意,令人尊重。

  • 第7题:

    We may infer from the third paragraph that (  ).

    A.the Big Three partly led to the bad economy and credit crunch
    B.people doubted the auto industry as the backbone of the economy
    C.the automakers lacked the spirit of innovation in the past
    D.Richard Shelby, a high-profile critic, dislikes big animals like dinosaurs

    答案:B
    解析:
    根据文章中暗含的意思,B选项可以从文中得知,其他不符合原文意思。

  • 第8题:

    单选题
    From the passage we can infer that the passage is probably selected from______.
    A

    a speech to business leaders

    B

    a speech of a manager to his staff

    C

    an article in a popular magazine

    D

    a movie


    正确答案: B
    解析:
    该篇文章主要讲述对软件开发人员进行培训的必要性及应该采取哪种方式,由此可以推断这篇文章应当是针对商界领导人的演讲,鼓励他们对员工进行培训。故选A。

  • 第9题:

    单选题
    We can infer(推断) ______.
    A

    Donald may study hard at math

    B

    the teacher may criticize Donald

    C

    Tommy may share the prize with other students


    正确答案: B
    解析:
    推理判断题。根据文章的最后一段可知,老师是在批评Donald考试作弊。

  • 第10题:

    单选题
    From this passage we can infer that ______.
    A

    we’ll invite the craftsman to teach in the college

    B

    schools and books are not the only way to knowledge

    C

    scientific discoveries are based on personal experience

    D

    discoveries and rediscoveries are the most important source of knowledge for a college student


    正确答案: D
    解析:
    推理判断题。题干意思为“从整篇文章可以推断出以下哪个选项?” 两段分别介绍了知识的不同形态,并鼓励大学生不能只关注课本知识,因此B项“学校和书本不是学习知识的唯一途径”正确。A项夸大其词,第一段第二句the college student will find that every craftsman (工匠) has something he can teach是说大学生都会从木匠那里学到知识,并非“我们要邀请工匠来大学上课”。C项“科学的发现以个人经验为依据”,D项“发现与再发现是大学生获得知识的重要途径”原文均没有涉及。

  • 第11题:

    单选题
    The nation’s fledgling economy struggled because the investment from other countries into its major industries was lacking from most of them.
    A

    because the investment from other countries into its major industries was lacking from most of them

    B

    because few other countries were willing to invest in its major industries

    C

    due to the fact that few other countries would have invested in its major industries

    D

    because of the lack of investment from few other countries in its major industries

    E

    for the lack of investment in its major industries from other countries


    正确答案: C
    解析:
    B选项最符合逻辑,最简洁,表意最完整。

  • 第12题:

    单选题
    According to Mark Thomas, we can infer that _____.
    A

    in Europe, people with longevity must not be lactase persistence.

    B

    a genetic mutation on lactase persistence changed people’s life.

    C

    the European people benefit from genetic change.

    D

    the Europeans have superior survival advantage to other human races.


    正确答案: B
    解析:
    “In Europe, a single genetic change... with it a big survival advantage.”意思是“在欧洲,单一的基因改变与乳糖耐受性联系密切,而且使人们拥有更大的生存优势。”A项太绝对,B项不符合原文意思。D项以偏概全,文中并没有说欧洲人比其他所有人种都具有生存优势。

  • 第13题:

    From the passage we can infer that ______.

    A. Eaton invented the idea of the internet shopping

    B. Eaton drove other businessmen to failure

    C. Eaton never sold his goods on credit

    D. Eaton was defeated by his rivals


    正确答案:C

  • 第14题:

    Air pollution

    People and air pollution are often in the same places. This means that cities with large populations have the biggest problem of dirty air. Air pollution is caused by many different things. A major kind of air pollution is the gas from cars. Statistics(统计资料) show that 93 percent of all auto trips are within cities.

    Another major kind of dirty air is the burning of coal and oil for energy. This energy is needed to make electricity. Of course, much more electricity is used in the city than in the county.

    On the average, we throw away more rubbish than the year before. The burning of rubbish makes air pollution even worse. Many major industries are also responsible for the dirty air in the around cities. The fumes(烟)from iron, steel, chemical, and petrol production add particles(微粒)to the air.

    The effects of air pollution range from mild headaches to death. The levels of pollution found in heavy traffic may cause headaches for loss of clear vision. Wherever coal and oil are used for fuel, fumes may kill trees and plants and cause metal to corrode(腐蚀). In some of the larger cities, these fumes endanger the lives of human beings by contributing to lung diseases and causing early death.

    26. The key point of the passage is that().

    A. the cause of air pollution is people

    B. the causes and the effects of air pollution are both found in cities

    C. the effects of air pollution range from headaches to death

    27. What is the purpose of this passage?

    A. to persuade people to stop polluting the air().

    B. to tell the causes of air pollution

    C. to tell why cities are bad places to live

    28. Why is air pollution more grave in the city than in the country?().

    A. Because there are larger populations in cities.

    B. Because the air in the city is dirty.

    C. Because there are much more gas fumes from cars and burning of coal and oil for energy in the city than in the country.

    29. The fumes from coal and oil may cause metal().

    A. to corrode

    B. to twist

    C. to turn black

    30. In larger cities, the fumes from coal and oil may contribute to().

    A. heart disease

    B. loss of clear vision

    C. lung diseases


    参考答案:26A 27B 28A 29A 30C


  • 第15题:

    What can we infer from the passage?

    A.The Basle Committee's core principles require the minimum capital adequacy requirements.

    B.The Basle Committee encourages banks to operate with capital of the minimum.

    C.The Basle Committee helps bank supervisors to reduce the risk of loss.

    D.The Basle Committee ensures banks to pursue the stability of the banking industry.


    正确答案:D
    解析:通读第二段,可知道巴塞尔委员会的《有效银行监管的核心原则》要求建立审慎和适当的最低资本充足要求,并且鼓励银行在最低资本金范围之上从事经营活动。所以D选项最接近该段的中心意思。

  • 第16题:

    We can infer from the passage that in England ( )

    A. many plays are not for young people

    B. many young people don’t like theatre

    C. people know little about the plan

    D. children used to receive good arts education


    正确答案:B

  • 第17题:

    From the passage we can infer that the story happened in______.

    A. spring

    B. summer

    C. autumn

    D. winter


    正确答案:D

    48.答案为D  从第三段...under all the woolen scarves和乘客的谈话中可推断当时天气很冷,因此D为最佳答案。

  • 第18题:

    We can infer from the last paragraph that______( )

    [A]upturned noses will soon be considered beautiful

    [B]defects in facial features may someday be popular

    [C]p]astic surgery is a well.developed industry

    [D]people should be confident of their appearance


    正确答案:B
    从最后一段我们可以推断出 ______ 。
    [A]上翘的鼻子会很快被认为是美的
    [B]面部缺陷可能不久后会成为潮流
    [C]整形手术是一个发展良好的行业
    [D]人们应该对自己的容貌有自信心
    答案解析:[B]
    推理判断题。末段末句指出:因此,如果你对自己脸部的某个部位感到不满意,
    不要为此忧虑,因为美的标准随时都在改变。通过段中提到的20世纪50年代和60年代流行的“稍稍上翘的鼻子”和现在的“宽鼻子”可以推断出[B]正确。“上翘的鼻子”是20世纪五六十年代的审美标准,排除[A]e末段第二句提到“整形手术”,但并未就其发展状况进行评论,排除[C].这里只是告诉人们不必为自己的面部缺陷而担心,并未鼓励人们对自己的长相充满信心,[D]为过度推断,排除。

  • 第19题:

    单选题
    From the passage, we know that _____.
    A

    a few years ago. there was no smog at all

    B

    today people don’t have to talk to each other loudly

    C

    we can drink water from the polluted rivers and lakes

    D

    people are making rules in order to fight pollution


    正确答案: A
    解析:
    综合考虑全文及文章最后一段“Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.”可知,人们为了与污染抗争而制定规则。

  • 第20题:

    单选题
    We can infer from this passage that the new technology _____.
    A

    may not guarantee people a daughter or a son as they desire

    B

    is used by most families for non-medical reasons

    C

    has brought an insoluble ethical dilemma for mankind

    D

    will lead to a larger proportion of females in the population


    正确答案: A
    解析:
    文章说91%的想要生女孩的妇女和76%想要生男孩的妇女成功受孕。说明并不能保证所有人如愿。

  • 第21题:

    填空题
    What conclusion can we draw about working at home from the passage?Working at home is getting popular but most people need to meet their colleagues ____.

    正确答案: face to face.
    解析:
    主旨题。由录音中的最后一句话可知,实际上,人们不能只在家工作而不面对面地接触同事。所以此处应填face to face。
    【录音原文】
      With the increasing use of the Internet, it is becoming more and more common for people to work at home. There appear to be many advantages to this. First, it saves time and money normally spent on traveling. It also reduces pollution. In addition, you have the opportunity to choose when and how you work. It’s not necessary that everyone stick to a nine-to-five working day. You can be your own boss. However, there just isn’t enough human interaction if you only work at home. Real communication seems to be absent. Perhaps younger people don’t have this problem as they can use online communication techniques. But employees who work at home seem to spend too much time online trying to find people to meet face to face. In fact, most people are not able to work just at home without meeting their colleagues face to face sometimes.
    Q 11: why are more and more people able to work at home?
    Q 12: What are the advantages of working at home?
    Q 13: What is another advantage of working at home?
    Q 14: What is the problem with working at home only?
    Q 15: What conclusion can we draw about working at home from the passage?

  • 第22题:

    单选题
    We can infer from the passage that quakes ______.
    A

    may happen anywhere at any time

    B

    mostly strike in oceans and mountains

    C

    are unobservable in masses of land

    D

    are hardly the direct cause of fatalities


    正确答案: B
    解析:
    文中第二段介绍了两个地震带:一个在海洋地区一个在山脉地区,由此我们可以推测出地震多发生在海洋和山脉地区。A选项在第二段的末尾有原话,不属于推断出的。C、D两项均与文意相矛盾。故选B。

  • 第23题:

    单选题
    From the passage, we can infer (推断) ______.
    A

    Anne was born in Germany

    B

    Anne was a Jew

    C

    Anne’s father collected the diaries

    D

    Anne was a Nazi


    正确答案: B
    解析:
    由原文第二段中的“Because the German Nazis hated the Jews and wanted to kill them,her family had to move to another country”可推断出Anne是犹太人。A项、C项分别在原文第二段和第三段中直接给出,不需要推断,故应排除。D项与文意不符。因此应选B项。