2022高考英语精选试题

The Blacks have a beautiful garden. It smells ___________ roses.

A. of

B. about

C. away

D. out


参考答案:A


听第16段材料,回答第23至25题。

23.Where was Lucy during the war?

A.In a zoo. B.In a forest. C.In a back garden.


正确答案:C


from the top of the mountains, we find that our campus looks like a beautiful garden.

A.Seeing

B.Seen

C.To see

D.See


参考答案:B


"my uncle is dead now, but when i was a child, he( )with me in our garden."

A. would play

B.play

C. to play

D. used play


正确答案:A


A

I was in a rush as always, but this time it was for an important date I just couldn’t be late for! I found myself at a checkout counter behind an elderly woman seemingly in no hurry as she paid for her groceries. A PhD student with not a lot of money, I had hurried into the store to pick up some flowers. I was in a huge rush, thinking of my upcoming evening. I did not want to be late for this date.

We were in Boston, a place not always known for small conversation between strangers. The woman stopped unloading her basket and looked up at me. She smiled. It was a nice smile-warm and reassuring-and I retuned her gift by smiling back.

“Must be a special lady,” whoever it is that will be getting those beautiful flowers,” she said.

“Yes, she’s special,” I said, and then to my embarrassment, the words kept coming out. “It’ s only our second date, but somehow I am just having the feeling she’s‘the one ,’”jokingly, I added, “The only problem is that I can’t figure out why she’d want to date a guy like me.”

“Well, I think she’s very lucky to have a boyfriend who brings her such lovely flowers and who is obviously in love with her,” the woman said. ”My husband used to bring me flowers every week-even when tines were tough and we didn’t have much money. Those were incredible days; be was very romantic and-of course- I miss him since he’s passed away.”

I paid for my flowers as she was gathering up her groceries. There was no doubt in my mind as I walked up to her. I touched her on the shoulder and said “You were right, you know. These flowers are indeed for a very special lady.” I handed the flowers and thanked her for such a nice conversation.

It took her a moment to realize that I was giving her the flowers I had just purchased. “You have a wonderful evening,” I said. I left her with a big smile and my heart warmed as I saw her smelling the beautiful flowers.

I remember being slightly late for my date that night and telling my girlfriend the above story. A couple of years later, when I finally worked up the courage to ask her to marry me, she told me that this story had helped to seal it for her-that was the night than I won her heart .

41.Why was the writer in a hurry that day?

A. He was to meet his girlfriend.B. He had to go back to school soon.

C. He was delayed by an elderly lady.D. He had to pick up some groceries.


正确答案:A


AMake the most of the pleasant weather and enjoy the best walk of the year with friends and family. Use your 2 for 1 Entry in some of our favorite landscape gardens for a memorable day out.Painswick Rococo GardenFind beauty and quietness at the UKs only complete surviving Rococo Garden. Discover fanciful garden flowers, woodland walks, and beautifully framed (镶I匡)views across the valley. Dogs on short leads are permitted and the shop offers a range of seasonal and local produce.Book at .Open: closed 1-25 March, open 26-31 March, 10 am-4 pm, last entry 2:30 pm.Nymans GardenWalk down Spring Walk packed with seasonal flowers and pleasant smells, and enjoy the hedge (树篱)topped with frost. Routes include those with plenty of level paths to follow around the garden. Dogs are welcome every day from 1:30 pm, with a festive treat provided.Book at .Open: daily except 24-25 March, 10 am-4 pm.Ventnor Botanic GardenEven in early spring, there are typically over 200 varieties of plants to be seen flowering as you explore the 27 acres. Enjoy access to the coastal path and routes accessible for wheelchairs, and then warm up with cofiee milk in the cafe afterwards.Book at .Open: daily except 25 March, 9 am-4 pm.Gibside GardenEnjoy walking paths at this Georgian landscape garden, featuring plenty of wildlife. Follow the winding river and turning valley for fantastic views, up with hot chocolate and delicious biscuits in the second-hand bookshop.Book at .Open: daily except 24 and 25 March, 10 am-4 pm.What do Painswick Rococo Garden and Nymans Garden have in common?A. Valley views.B. Frosty flowers.C. Seasonal produce.D. Pet permission.Which garden favors people with walking disability?A. Painswick Rococo Garden.B. Nymans Garden.C. Ventnor Botanic Garden.D. Gibside Garden.Where can the text be found?A. In a research paper.C. In a science magazine.B. In a travel brochure. D. In a geography textbook.In addition to inspiring humans to pick up trash, the clever crows currently 63 (work) at the park are pretty excited to put their intelligence to work.It has become 64 exciting game for them/5 Nicolas says. nThey pick up the trash on the ground, and every day they 65 (reward) for what they have done.”Growing up, I was often the first Jewish person my classmates had ever met. I lived in Mississauga, Ontario, and was the only Jewish student in my grade 一 sometimes the only one in the whole school. This difference set me apart.Every September, I hated presenting the note my parents had expertly made to a teacher I was just getting to know. The note explained that I would be absent during the Jewish High Holidays of Rosh Hashanah and Yom Kippur. I flatted that my teach、ers would label me the “Jewish kid.The real trouble always came as the local new years festival approached. I was Jewish and celebrated Hanukkah, not this festival. At school, on one day before the winter break, every class would sit in neat rows in the gym and sing songs from the festival. However,、 the music teacher sometimes played Dreidel, Dreidel, Dreidel, a Jewish festival song, and I would feel hundreds of eyes staring at my red cheeks. As my friends counted down the days until the festival, I counted the days until it was over and I could go back to feeling normal.Each year during prima

It can be inferred from the passage that the goal of Leopold and Rudolph Blaschka was to ______.

A. create a botanical garden where only exotic flowers grow

B. do a thorough study of plant structure

C. make a copy of one member of each United States flower family

D. show that glass flowers are more realistic than wax flowers


正确答案:C

33.答案为C。根据第二段第一句,The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States作出该项选择。


_________gold is treasured not only for its beauty but also for its utility.

A. In conclusion

B. In contrast

C. In addition

D. In comparison


正确答案:A
In conclusion的意思是“总之”;In contrast的搭配不存在;In addition的意思是“另外,加之”;In comparison的意思是“相比之下”。题干的意思是:“总之,人们珍爱黄金不仅因为它美,而且因为它有用。” 


Would you mind not picking the flowers in the garden? They are__ everyone's enjoyment.

A. in

B. at

C. for

D. to


正确答案:C


完型填空Nowhere 21 seen a more untidy office than my friend Jame’s.Everywhere there are papers and books.Not only 22 never to be cleaned out, but also I do not think it is ever aired, for at no time have I seen any of the windows open.Often I have 23 James that he should open one, but each time he answered, “Not just now, Henry, later”.Luckily I do not have to go there very often nor do I stay there longer than I have to.Strangely enough, James is quite tidy outside his office.Only once have I seen him with a dirty 24 , for example.Nor is he careless about things like invitations.At no time 25 been known to forget a party, and no sooner does he receive an invitation 26 he answers it.Unfortunately, his office is quite differently run.Perhaps he does not like such a work.In his garden in the evenings and 27 , James is happy as soon as he gets home from the office.He begins to work in the garden.Always he seems to have some work to do there, and nowhere in his garden is there a curlier which is not tidy and well looked 28 .Seldom have I seen prettier flowers, or healthier vegetables, or smoother, greener grass than in James garden.Really.I think he ought 29 a farmer, so good is he 30 such work.

21.A.have I

B.do I

C.I have

D.I do

22.A.does it seem

B.it does seem

C.it seems

D.is it seem

23.A.hinted

B.suggested

C.asked

D.mentioned

24.A.dog

B.collar

C.caller

D.dollar

25.A.will he

B.he will

C.has he

D.he has

26.A.than

B.as

C.and

D.when

27.A.in week-ends

B.in week-end

C.by week-ends

D.at week-ends

28.A.about

B.after

C.at

D.for

29.A.work as

B.to go

C.to have been

D.become

30.A.for

B.at

C.in

D.with


参考答案:AABBC ADBCB


“my uncle is dead now, but when i was a child, he( )with me in our garden.“

A. used play

B. would play

C. play

D. to play


参考答案:B

更多 “2022高考英语精选试题” 相关考题
考题 The thief had left an impression ( ) his foot in the garden.A.onB.atC.aboutD.of正确答案:A

考题 问答题Because of its savory sauce and its elegant presentation, the chicken and broccoli at Kudeta received a better review                  A                                Bin the Dining Guide than did Hunan Garden. No error     C           D       E正确答案:D解析:句子就Kudeta和Hunan 花园中的鸡和花椰菜做了对比,所以D中的短语不是完整的,应加上the chicken and broccoli at。

考题 I often reflect ( ) the beauty and complexity of life.A、/B、withC、byD、on正确答案:D

考题 Rose is in the garden. She ( ) her afternoon tea with her boyfriend.A. is havingB. hasC. have正确答案:A

考题 The flowers smell ________ and look________.A.good; beautifulB.good; beautifullyC.well; beautifulD.well; beautifully参考答案:A

考题 The RECYCLEBIN parameter is set to ON for your database. You drop a table,PRODUCTS,from the SCOTT schema.  Which two statements are true regarding the outcome of this action?()A、 All the related indexes and views are automatically droppedB、 The flashback drop feature can recover only the table structureC、 Only the related indexes are dropped whereas views are invalidatedD、 The flashback drop feature can recover both the table structure and its data正确答案:C,D

考题 Which two statements are true about simple views?()A、Views can be created as read only.B、Views are data segments like tables.C、Views can be created on the basis of more than one table.D、Data manipulation language (DML) operations cannot be performed on views.正确答案:A,C

考题 单选题洛可可(Rococo)一词由法语Rocaille和意大利语Barocco(巴洛克)合并而来,洛可可艺术(Rococoart)是法国十八世纪的艺术样式,发端于路易十四(1643~1715)时代晚期,流行于路易十五(1715~1774)时代,又称“路易十五式”,是继巴洛克艺术风格之后,发源于法国并很快遍及欧洲的一种艺术样式。开始是指用贝壳、石块等建造的岩状砌石,源于中国的假山,玲珑剔透,华丽雕琢的艺术趣味,后指具有贝壳纹样曲线的主题,成为以室内装饰为主体的样式名称。其中,“洛可可(Rococo)”一词最早在拉丁文的意思是:()A 有文理的岩石B 美丽的贝壳C 贝壳项链D 宝石首饰正确答案:B解析:暂无解析

考题 共用题干 第二篇The National Trust in Britain plays an increasingly important part in the preservation for public enjoyment of the best that is left unspoiled of the British countryside.Although the Trust has received practical and moral support from the Government,it is not rich Government department.It is a charity which depends for its existence on voluntary support from members of the public.The attention of the public was first drawn to the dangers threatening the great old houses and castles of Britain by the death of Lord Lothian,who left his great seventeenth-century house to the Trust together with the 4,500-acre park and estate surrounding it. This gift attracted wide publicity and started the Trust's"Country House Scheme".Under this scheme,with the help of the Government and the general public,the Trust has been able to save and open to the public about one hundred and fifty of these old houses.Last year about one and three quarters of a million people paid to visit these historic houses,usually at a very small charge.In addition to country houses and open spaces,the Trust now owns some examples of ancient wind and water mills,nature reserves,five hundred and forty farms and nearly two thousand five hundred cottages or small village houses,as well as some complete villages.In these villages no one is allowed to build,develop or disturb the old village environment in any way and all the houses are maintained in their original sixteenth-century style.Over four hundred thousand acres of coastline, woodland,and hill country are protected by the Trust and no development or disturbance of any kind are permitted.The public has free access to these areas and is only asked to respect the peace, beauty and wildlife.So it is that over the past eighty years the Trust has become a big important organization and an essential and respected part of national life,preserving all that is of great natural beauty and of historical significance not only for future generations of Britons but also for the millions of tourists who each year invade Britain in search of a great historical and cultural heritage.The main purpose of this passage is to__________.A:inform the readers about the National TrustB:promote the National Trust' membershipC:make people aware of the nature beauty of BritainD:let the general public share the views of the National Trust答案:A解析:事实细节题。从文章第一段最后一句可找到答案。选项A显然与原文意思相反,选项C和D则无原文依据。推理判断题。第二段第二句表明罗西亚勋爵捐赠了他的房产后,这个计划才启动起来,因此选项C正确,也由此可以否定选项A。根据第二段最后两句可知这个计划是为了保护具有历史价值的房子,而不仅仅是为了保护罗西亚勋爵的房子,因此选项D不对。事实细节题。最后一段从preserving开始的部分指出了本题的答案。第三段倒数第二句中的“…no development or disturbances of any kind are permitted.”可帮助排除选项A,选项C内容不完整,选项D中的限制词primarily使用不妥,无原文依据。词义推断题。由invade所在的文章最后一句“.for the millions of tourists who each year invade...”可知这是托管会保护自然美景和历史圣地的原因所在。从而可推断出invade强调来英国游玩的游客数量之多,因此选项C为正确答案。主旨大意题。综观全文可发现the National Trust和the Trust在文章开头以及文中反复出现。本文是一篇说明文,主要目的是介绍 the National Trust的机构性质及其功能,因此选项A正确。文章未讨论托管会的成员问题,因此选项B不正确。最后两段虽然提到英国的景色很美,但这并非文章的主要思想,因此选项C不对。本题最具干扰性的是选项 D,但是本文并不是一篇议论文,其目的不是让读者认同其中的观点,文章更多的是用说明性的语言来说明托管会的一些做法。

考题 单选题Some vessels are equipped with a water lubricated stern robeWhen at sea, operating under normal conditions, the water service valve from the ships saltwater system to the bearing should be ().A closed, and no leakage permitted across the shaft packingB closed, and only slight leakage permitted across the shaft packingC open, and no leakage permitted across the shaft packingD open, and only slight leakage permitted across the shaft packing正确答案:B解析:暂无解析